*Nettavisen* Nyheter.

Norgesmester i kampsport tiltalt for ekstrem vold mot kona

Nesten kontinuerlig gjennom to år skal 42-åringen ha voldtatt sin kone og utsatt henne for ekstrem vold. Aktor mener han må dømmes til forvaringsstraff.

10.10.14 15:44

Den tre sider lange tiltalen omhandler voldtekter og andre seksuelle overgrep, grov og sadistisk vold, samt ekstrem psykisk manipulasjon over en periode på to år. Forholdene fant sted så hyppig at aktor bare skriver «mer enn hundre ganger» over en toårsperiode. Gjerningsbeskrivelsene er så alvorlige at det er ikke presseetisk forsvarlig å gjengi dem på trykk.

– Min klient erkjenner straffskyld for de delene av tiltalen som gjelder vold, men nekter skyld for voldtektsposten. Han mener sexen var frivillig, sier mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

Ved flere anledninger mistet hun bevisstheten, hun ble påført alvorlige indre blødninger og bruddskader, ifølge tiltalen. Saken kom på politiets bord først etter at sykehuset, som behandlet skadene, anmeldte forholdet.

Tiltalte er en 42 år gammel, tidligere norgesmester i sin vektklasse i en kampsport. Offeret – en sju år yngre kvinne – var samboeren hans, før de giftet seg.

Stor påkjenning

– Rettssaken er naturligvis en svært stor påkjenning for min klient. Hun vil være til stede i retten og forklare seg om forholdene som er beskrevet i tiltalen. Så langt det er mulig, vil hun følge hovedforhandlingen, men om hun vil være i stand til det må vi ta stilling til etter hvert, sier bistandsadvokat Nadia C. Hall.

Saken inneholder en rekke særdeles skjerpende omstendigheter – fordi volden og overgrepene var særlig smertefulle og «hadde karakter av grov mishandling», ifølge tiltalen. Kvinnen verken turde eller kunne motsette seg overgrepene fordi hun fryktet ytterligere vold og fordi hun var sterkt ruset på narkotika som ektemannen fikk henne til å ta, mener påtalemyndigheten.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller bekrefter overfor NTB at hun vil be om at 42-åringen blir dømt til forvaring, men vil ikke si noe om lengden på straffen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller vil be om at 42-åringen blir dømt til forvaring. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)


Hun vil føre 27 vitner, inkludert seks sakkyndige, legge fram legeerklæringer, samt vise videoer og bilder beslaglagt av politiet.

– Frivillig gruppesex

42-åringen skal også knyttes til en rekke andre forhold som har vært omtalt i mediene, blant annet store sexfester. Han har vært siktet også for forhold i denne sammenhengen, men her er det ennå ikke fattet noen påtalemessig beslutning.

Ifølge advokat Storrvik har hans klient og fornærmede hatt gruppesex med «venner og inviterte», men de har vært deler av et swingersmiljø. 42-åringen hevder med styrke at alt av seksuell aktivitet var frivillig fra alle parter.

Saken som kommer opp for Oslo tingrett mandag, omfatter utelukkende volden og overgrepene tiltaltes samboer og senere kone for. Hva som skjer med de andre forholdene er det for tidlig å si, ifølge Møller.

– Jeg har ikke fått disse sakene til meg ennå, så det er for tidlig å si noe som helst om hva som bli gjort med dem, sier hun til NTB.

Oslo tingrett har satt av fire uker til behandling av saken. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.