RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norgesmesterskap i skateboard

Sist oppdatert:
Norge har etablert seg som en profesjonell aktør i internasjonal sammenheng, og i år arrangeres det norgesmesterskap i skateboard for 20. gang.

(YEYE): Det er NORB (Norsk Organisasjon for Rullebrett) som er arrangør av det 20. Norgesmesterskap i skateboard. I jubileumsåret vender sirkuset tilbake til der det hele startet på Vestlandet en vakker dag i 1989.

Rullebrett har hatt en helt spesiell historie i Norge. Fra å være det eneste landet i verden med et forbud mot bruk av skateboard, har Norge etablert seg som en nasjon å regne med internasjonalt, med profesjonelle utøvere som Henning Braaten og Fredrik Austbø.

Tacky.no skriver i en pressemelding at NORB ble stiftet som et svar på det den gang påtroppende forbudet i 1978, og organisasjonen feirer i år 30 års jubileum, hvilket gjør NORB til verdens eldste eksisterende skateboardorganisasjon.

MED GULL I SIKTE: Henning Braaten lukter på gullpokalen under NM i skateboard 2007.

Tilbake til start
Siden 1989 har organisasjonen arrangert NORB NM på skateboard i ulike grener. Det første Norgesmesterskapet ble arrangert i Stavanger, og det er med stor glede å kunne meddele at det igjen returnerer til byen der det hele startet.

Skating to dager til ende
Stavanger er vertsby for det 20. NORB NM på skateboard 8.-10. august. Arenaen vil bli på Tasta der Stavanger Skateboardklubb har avholdt sitt årlige Stavanger Open. Det er ventet at området vil bygges om og gjøres ultramoderne til arrangementsstart. Stavanger Open utgår som følge av at NM-sirkuset gjester byen.

Norgesmesterskapet gjøres i samarbeid mellom NORB, Stavanger Skateboardklubb, Tacky.no og Louder, som alle er sterke aktører innen norsk skateboarding. Arrangementet sponses av Pepsi Max og DC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere