*Nettavisen* Nyheter.

Noriega innlagt på sykehus

Panama by (NTB-AFP): Panamas tidligere diktator, Manuel Noriega, ble søndag overført fra fengsel til sykehus på grunn av et mulig slag.

Den 77 år gamle tidligere presidenten kom i desember i fjor tilbake til hjemlandet etter å ha sonet 20 år i USA og to år i Frankrike for narkotikasmugling og hvitvasking av penger.

Vel hjemme ble han fengslet for å sone tre dommer han fikk in absentia i Panama, blant annet for drap på politiske motstandere mens han styrte landet mellom 1983 og 1989.

Mange panamanere mener at sykehusinnleggelsen er ledd i et opplegg fra familiens side for å få ham ut av fengselet. I Panama får enkelte dømte som er over 70 år, lov å sone hjemme.

En sannhetskommisjon i Panama har tidligere fastslått at det fant sted 110 politiske drap og forsvinninger av motstandere mens Noriega var president.

Noriega var agent for CIA i nesten 20 år før han kom på kant med USA i 1986. Hans regime tok slutt da USA invaderte Panama i 1989, angivelig for å beskytte amerikanske borgere, og han ble selv pågrepet av amerikanske soldater kort etter. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.