RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Normalt å ha sex 22.34

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Forskerne har mye pinlig nøyaktig informasjon om vårt sexliv. Her kan du se hva som regnes som normalt.

Danske B.T. har dykket dypt i diverse sexstatistikker, og kommet frem til en rekke gode beskrivelser av hva som er normal sex.

Vanedyr
Lørdag klokken 22.34 er visstnok det vanligste tidspunktet å ha sex på ifølge australske forskere. Et gjennomsnittelig samleie varer i ca. 15 minutter, og nesten annenhver kvinne simulerer orgasme. Fredagskvelden og søndag formiddag er det også vanlig å ha sex.

Varigheten på samleiet kan deles i to. Vorspielet tar vanligvis ti minutter, mens selve akten varer fra to til seks minutter. B.T. opplyser også at de fleste har sex 1,6 ganger i uka.

Norske forhold
Også her hjemme finnes det mange tall for hva som er ”normalt” når det gjelder sex. Seksualvaneundersøkelsen fra Folkehelseinstituttet inneholder mye faktainformasjon om akkurat dette.

Ifølge denne undersøkelsen hadde 19 prosent brukt kondom forrige gang de hadde samleie med en ikke samboende partner, mens 62 prosent hadde brukt prevensjon ved siste samleie med en ikke samboende partner. I tillegg opplyste 29 prosent av mennene og 23 prosent av kvinnene at de hadde hatt et sidesprang mens de var gift eller samboende.

Mer om Nordmenns sexliv finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere