*Nettavisen* Nyheter.

Norman-konkurrent guider ned(Ny)

Det amerikanske datasikkerhetsselskapet Network Associates har lagt frem resultat før første kvartal, som var som ventet, men selskapet guider kraftig ned for andre kvartal og hele 2003

19.05.08 01:13

Selskapet fikk et proforma resultat pr. aksje på 11 cent, mot 10 cent i samme periode i fjor. Det var på linjen med konsensus blant analytikerne.Network Associates kjøpte i fjor opp resten av datterselskapet McAfee, som er en av hovedkonkurrentene til Norman i datasikkerhetsmarkedet.Norman la frem tall onsdag, og skuffet markedet, som sendte aksjen ned. Det er ventet kutt i Norman-estimatene som følge av signalene fra selskapet.Les:
Norman litt under ventet
Mot kutt i Norman-estimater

Omsetning til Network Associates endte på rett over 215 millioner dollar, som er en del svakere enn guidingen på 225-230 millioner dollar gitt i begynnelsen av året.For hele 2003 ser selskapet et resultat pr. aksje på 60-65 cent pr. aksje, mot 70-75 cent som var selskapets guiding da resultatene for fjerde kvartal ble lagt frem. Omsetningen ventes nå å havne på 30-950 millioner dollar, mot tidligere guiding på 1,0-1,03 milliarder dollar.Når det gjelder andre kvartal, ser selskapet nå en omsetning på 215 til 220 millioner dollar, som er svakere enn tidligere guiding. Selskapet ser et resultat på 9-11 cent pr. aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.