*Nettavisen* Nyheter.

Norman på innsiden hos Microsoft

Programvaregiganten Microsoft har valgt det norske datasikkerhetsselskapet Norman ASA som samarbeidspartner. Teknologien fra Norman skal brukes for å teste sikkerheten i Microsofts programmer.

Normans antivirusprogrammer, med den spesielle Sandbox-teknologien, vil spille en viktig rolle i testingen av sikkerhet hos Microsoft.

Tester i sandkassen
- De vil bruke Sandbox i laben for å lete etter sikkerhetsproblemer før de sender ut programvareoppdateringer, sier markedsdirektør Audun Lødemel i Norman til TV 2 Nettavisen.

Microsoft vil kjøre alle sine oppdateringsfiler gjennom "sandkassen" før distribusjon, slik at de er sikre på at oppdateringene ikke inneholder virus eller andre problemer.

- Microsoft har jo vært en samarbeidspartner på Sandbox og har bidratt med testing, sier Lødemel.

- Blir dere rike på denne avtalen?

- Nei, det er mest for anerkjennelsen. Vi mener jo at når et så stort selskap som Microsoft er interessert i teknologien vår så er vi inne på noe. Men vi blir ikke rike på dette, sier Lødemel.

Snakker ikke om salg
Microsoft kjøpte tidligere i år et eget antivirusselskap og Lødemel tror selskapet vil bruke flere leverandører i testingen av sine sikkerhetsoppdateringer. Spekulasjoner rundt et eventuelt oppkjøp av Norman vil han ikke snakke om.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier markedsdirektøren.

- Men ville det vært en fordel for dere å være en del av en større organisasjon?

- Det er både og. Ressursmessig og pengemessig ville det jo vært en fordel. Men vi har godt med penger selv i dag. Generelt ville det kanskje vært vel interessant med en partner som hadde et distribusjonsapparat i USA, sier Lødemel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.