RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norman skiller ut Ibas-delen - rendyrker virus-satsingen (Ny)

Sist oppdatert:
Norman og toppsjef Henning Hansen skiller ut datagjenvinningsdelen Ibas i et eget selskap. Slik kommenterer Hansen fisjonen
Det hundre prosent eide datterselskapet Ibas, som driver med datagjenvinning og datasikkerhetsløsninger, skilles ut fra Norman. Ibas-delen vil bli notert separat på Oslo Børs.

Hver aksje i Norman vil gi tilgang på én aksje i Ibas, opplyses det i en melding.

- Det er ingenting av dette som har med resultatutviklingen å gjøre, sier Norman-sjef Henning Hansen til iMarkedet, og viser til at Ibas-delen har hatt en sterk utvikling i første kvartal.

Veksten i første kvartal vil være tosifret med en positiv bunnlinje, opplyser Hansen til iMarkedet.

Norman-sjefen opplyser videre at rådgiver ABG Sundal Collier vil komme tilbake til verdsettingen av Ibas senere. Hansen anslår, basert på tidligere analyser, at Ibas står for mellom 20 og 30 prosent av verdien av dagens Norman.

Norman har de siste årene rendyrket seg mer og mer mot å bli en ren virusleverandør. Tidligere har selskapet lagt ned sin konsulentvirksomhet. Nå skilles altså datagjenvinningsselskapet Ibas ut.

Det forventes at Ibas-delen vil bli notert etter gjennomføringen av fisjonsprosessen. Dette er planlagt gjennomført i august. Til tross for den lange fisjonsprosessen, mener Hansen at det er enkelt å skille ut Ibas.

Norman-sjefen sier videre til iMarkedet at det ikke, ham bekjent, skal ha vært noen salgsprosess rundt Norman. Han kjenner imidlertid til at "enkelte miljøer" skal ha vært interessert i å overta selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere