*Nettavisen* Nyheter.

Normark: - En gavepakke til fotballen

- Denne kampen vil gå inn i historien, sa en særs fornøyd Ivar Morten Normark etter å ha påført RBK sesongens sjette serietap. - Dette er en gavepakke til norsk fotball, mener AaFK-treneren.

25.07.05 08:32

Aalesunds FK hadde presset på seg etter at de startet kveldskampen mot Rosenborg som eliteseriens bunnlag, men mot den stadig mer falmende storheten Rosenborg viste sunnmøringene at man kan komme langt med fightervilje, og i en åpen og sjanserik kamp viste Aalesund seg som det mest effektive laget i Midt-Norge.

- Dette vil gå inn som en milepæl i Aalesunds historie, sa trener Ivar Morten Normark etter kampen.

Ovenfor NRK uttrykte den karismatiske AaFK-treneren at dette var en gavepakke til norsk fotball, og spesielt til Aalesunds fargerike supportere.

- På lik linje med opprykkene våre vil dette være en kamp folk i Ålesund vil huske. Det er også et lite svar på tiltale til alle "kjøpegale " tilhengere, presse og andre klubber. Jeg har hele tiden sagt at jeg har troa på de spillerne jeg her. I de siste kampene har de vist at det er rett, og i dag bikker resultatet også i vår favør.

- Hvor viktig var det å vinne i dag?

- Det var viktig for gutta på laget og viktig for klubben å beholde kontakten med de andre lagene i bunnen. Men det er mange kamper igjen og mange poeng å kjempe om, føyde en fornøyd Aalesund-trener til. Det er ingen grunn til å feire, vi skal være skjerpet oss til de neste kampene som kommer.

Kapteinen tilbake
Bortsett fra 15 minutter mot Fredrikstad, så spilte kaptein Christian Steen kun sin andre kamp for året. Begge kampene har vært mot Rosenborg, og de to kampene har gitt Aalesund fire av sine 13 poeng denne sesongen.

- Det har vært en tung sesong for min del med skader hele veien. Alle tar poeng, og det er små marginer. Hvis vi klarer å vinne hjemmekampene våre så er mye gjort. Det er her hjemme vi må gjøre det. Da gjør det ikke så mye om vi snubler litt borte, sa kapteinen som ellers bare går under tilnavnet "Christiansteen festning" på folkemunne.

Nå er forsvarsklippen klar for mer fotball.

- Nå ser jeg hva jeg har gått glipp av i år. Det er jo cupfinalestemning hver hjemmekamp her.

Aalesund gode framover
Banens bestemann, Lasse Olsen, var også fornøyd etter kampen, spesielt etter at hjemmelaget en sjelden gang hadde utnyttet de sjansene de fikk foran motstandermålet.

- Mange har etterlyst en ny spiss, var dette svar på tiltale?

- Jeg følte at den offensive delen av laget fungerte fint i dag. Slik sett var det kanskje svar på tiltale, men jeg skulle hatt minst ett mål i dag. Nå er jeg sliten, men deilig sliten, sa Olsen til TV2 Nettavisen.

Mer å gå på
Dette var første gang Aalesund kunne stille med skadefri tropp i år. En av kampens store spillere var nok en gang Karl Oskar Fjørtoft.

- Ja, det gikk greit i dag. Jeg ble sliten og måtte bytte, men jeg føler det går bra for min egen del om dagen. Men jeg har helt klart mer å gå på. Samspillet blir stadig bedre. En av mine sterke sider er å lese hva som er medspillernes sterke sider. Og jeg føler forståelsen oss imellom blir bedre og bedre for hver kampe som går.

Nytt trenerteam
Ivar Morten Normark skrev denne uken kontrakt for nye tre år med Aalesunds FK.

Er alt på plass slik du ba om i forhandlingene?

- Jeg var opptatt av at vi skal utvikle oss videre som klubb. Og at vi ønsker det samme framover. Det bli forandringer i strukturen i Aalesund. Vi mistet assistenttreneren vår tidligere i år, og noen har etterlyst en sportslig leder. Det jeg kan si er at det kommer til å komme folk inn. Om det blir i trenerteamet eller evt. en ny sportslig leder kan jeg ikke si noe om i dag, sa Normark etter det han selv mener kanskje er Aalesunds beste kamp noensinne. Det er deilig å føle støtten fra folket. Det viser at de positive kreftene er sterkere enn de negative.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag