RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norse Energy tapte

Sist oppdatert:
Tidligere Northern Oil, Norse Energy, tapte voldsgiftssaken mot brasilianske Petrobras, men har samtidig fått tilbake fulle rettigheter på Marine Horse-feltet
Voldgiftsdomstolen i London konkluderte med at ledelsen i Petrobras ikke kunne holdes ansvarlig for under driftsavtalen for BS-3-lisensen offshore Brasil i forbindelse med leteboringen på Marine Horse-feltet.

Dermed falt Norse Energys hovedkrav, men samtidig mener voldgiftsdomstolen at Norse Energy har oppfylt kravene for å få tilbake fulle rettigheter på lisensen.

Nrose Energy må som følge av dommen betale 165.570 dollar i rettskostnader, hvorav 100.232 allerede har blitt kostnadsført.

- Norse Energy har godtatt dommen og vi vil nå fokusere vår oppmerksomhet mot å normalisere forholdet til Petrobras, skriver Norse i en melding.

Det brasilianske statsoljeselskapet er operatør på BS-3-blokken som foruten Marin Horse-feltet også omfatter feltene Coral og Estrella do Mar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere