RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norse jekker opp Fast-kursmål

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse Securities jekker opp kursmålet på Fast etter kursoppgang
Meglerhuset Norse oppjusterer sitt kursmål på seks måneders sikt til 7 kroner. Tidligere har meglerhuset operert med et kursmål på 5 kroner.

Samtidig oppjusterer Norse omsetnings- og resultatestimatene. Løftet i estimatene kommer etter annonseringen av den utvidede Data Search-kontrakten med det nederlandske forlagshuset Elsevier.

Omsetningsestimatet for 2003 er oppjustert til 52 millioner dollar, mens driftsresultatet ventes på 16 millioner dollar. For 2004 venter Norse en omsetning på 62 millioner dollar og et driftsresultat på 22 millioner dollar.

- I de nye estimatene har vi ikke lagt til grunn videresalg av Data Search software gjennom Elsevier. Vi har i de nye estimatene vurdert effekten på bruttomarginen samt at antall ansatte forventes å øke gjennom 2003. Veksten innen Web Search forventes å bli lav i 2003, heter det i analysen.

- Prisingen av Fast er høy tatt i betraktning P/E 2003E. Hvis en benytter omsetningsveksten som tilnærming for EPS-veksten, hvilket estimeres til 19 prosent i 2004, er ikke P/E 2004 rundt 14 aggressivt. Vi mener en P/E på 20 i 2004 er akseptabelt gitt forventet veksttakt. Dette indikerer kursmål på 7 kroner pr. aksje, skriver Norse.

Oppsummering
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 7 kroner
Meglerhus: Norse Securities
Dato: 16. januar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere