RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norse mener oppside i Fast-aksjen

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse mener at den relative prisingen gir muligheter for oppside for John M. Lervik og Fast-aksjen
Etter at Fast har solgt unna sin web-søkedel til Overture, mener Norse-analytikeren Thomas Lie at de sammenlignbare selskapene (peers) bør endres. Dette er viktig for å finne en aksjes relative prising til lignende aksjer.

- Vi har også benyttet CRM- og ERP-selskaper (selskaper med systemer for salgsstøtte- og administrasjon red. anm) som peers da dette er markeder der vi tror Fast vil kunne oppnå partneravtaler. I så fall blir Fast indirekte eksponert også overfor disse markedene, skriver Norse-analytikeren.

Det nye utvalget av såkalte peers indikerer en oppside for Fast-aksjen.

- Bruk av P/E (aksjeverdi/inntjening red. anm.) indikerer en verdi på 8 til 10 pr. aksje, mens bruk av EV/EBITDA (børsverdi pluss gjeld/driftresultat før avskrivninger red. anm.) indikerer en verdi på 10 til 12 pr. aksje. EV/SALES (børsverdi pluss gjeld/salget red. anm.) indikerer en tilsvarende verdi, men benyttes ikke grunnet for høy varians i datagrunnlaget, skriver Lie.

Norse har et kursmål på 9 kroner pr. aksje på Fast-aksjen. Lie mener at den relative prisingen indikerer en oppside.

- Samtidig tror vi Fast vurderer å avhende Fast Web Media, da dette ikke er kjernevirksomhet. Et eventuelt utbytte for 2002 er ikke lagt inn i de finansielle estimatene. Momentum til Fast er for tiden sterkt, prisingen er attraktiv, og vi anbefaler derfor Kjøp, skriver Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere