RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norse oppjuserer Aker Kværner-kursmål

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse er ute med en ny analyse på Aker Kværner-aksjen. Kursmålet oppjusteres på Røkkeselskapet
I etterkant av at en helhetlig finansiell løsning ser ut til å ha kommet på plass for investoren Kjell Inge Røkke, er meglerhuset Norse Securities ute med en ny analyse på Aker Kværner.

Til tross for at Norse venter at det fortsatt vil være en viss støy rundt Røkke, som kan påvirket Aker Kværner-kursen, tror meglerhuset at fokus i Aker Kværner fremover vil være på driften.

- Likevel tror vi at fokus, relatert til Aker Kværner, igjen vil settes på driften i selskapet, en drift som viser en meget positiv utvikling, skriver Norse i analysen.

Norse venter at Aker Kværner vil levere en ordreinngang i tredje kvartal på 12,5 milliarder. Selskapet har allerede rapportert om åtte milliarder i ordreinngang.

- I så fall vil dette være årsbeste, og for årets ni første måneder resultere i en book-to-bill ratio på 1,15. Dette lover godt for utviklingen i topplinjen for de neste kvartalene, skriver Norse, som også venter en bedring av marginene til selskapet etter nye kostnadskutt.

- I kjølvannet av en ledelsesdrevet strategiendring med tanke på risikostyring i prosjekter, samt beslutningen om å fokusere på markedsaktiviteter fremfor avhending av virksomhet, tror vi Aker Kværner fremstår som en mer attraktiv aktør i kampen om nye oppdrag. Særlig gjelder dette for E&C-divisjonen, hvilket også har gitt seg utslag i divisjonens ordreinngang de siste kvartalene, skriver Norse.

Meglerhuset beholder sin kjøpsanbefaling på Aker Kværner-aksjen og hever kursmålet på seks måneders sikt fra 125 kroner til 150 kroner.

Aker Kværner kommer med tall for tredje kvartal 10. november

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 150 kroner
Meglerhus: Norse Securities
Dato: 17. oktober 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere