RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk 29-åring sjefsarkitekt i Yahoo

Sist oppdatert:
Knut Magne Risvik var med å etablere søkemotorselskapet Fast Search & Transfer, og har nå fått jobben som sjefsarkitekt i Yahoo i California.

Bakgrunnen for Risviks karrierehopp er kampen om å være den beste søketjenesten på nettet. Søkemotorene brukes av de aller fleste til å navigere på internett, og foreløpig er Google vinneren av massene, skriver ITavisen.

Fast-avdelingen i Trondheim, hvor Risvik kommer fra, solgte sin internett-søkemotor til Overture for ett år siden for 530 millioner kroner, men kjøpte tilbake Altavistas søkesystemer for bedrifter i sommer med 200 bedrifter i porteføljen.

Etter oppkjøpet av Inktomi og Overture sitter Yahoo nå med tre av Googles konkurreneter, og tre utviklingssjefer. Overraskende nok er det nordmannen Risvik som stakk av med toppjobben foran nesen på de to andre, amerikanske, utviklingssjefene.

- Vi har i dag tre store teknologibaser som vi ønsker å få mest mulig ut av, og som jeg vil være ansvarlig for rådgivning og videre utvikling på, sier Knut Magne Risvik til digi.no.

Risvik vil dermed ha et overordnet teknologisk ansvar for Yahoo-avdelingen i Trondheim som består av 35 personer og som jobber med bedriftsplattformen og for 100 personer i Yahoo med teknologiplattformen og søkemotoren Inktomi.

- Jeg tar sikte på å jobbe på Fastkontoret på dagen, og mot Yahoo på telefon til California på kvelden, sier ettbarnsfaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere