Gå til sidens hovedinnhold

Norsk ambassade skadet

- Vinduer og dører er blåst ut, forteller den norske ambassadøren i Kabul.

En kraftig eksplosjon rystet ambassadestrøket i Kabul tirsdag, rett før en konferanse om bekjempelse av korrupsjon skulle åpnes.

- Det er store ødeleggelser på den norske ambassaden. Vinduer og dører er blåst ut, men det er ingen skader på våre folk. Takk og pris, sier ambassadør Kåre R. Aas til bt.no.

- Kan ikke bo der
Det bor normalt om lag 16 personer i den norske ambassaden, men halvparten er nå på ferie i Norge.

- Folk kan ikke bo der de har bodd, det blir nødvendig å finne nye boliger, sier Aas.

Bomben eksploderte utenfor Hotel Heetal, som ligger noen hundre meter fra den norske ambassaden.

- Det er to knuste vinduer på selve kontorbygget. Men så ligger det flere boliger rett ved ambassaden og der er det rundt 20 dører og vinduer som er blåst inn, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet Haakon Svane til Nettavisen.

UD vil nå vurdere skadene på ambassaden og sikkerheten til de ansatte, men ifølge Svane er det ingenting som tyder på at ambassaden på noen måte var målet for angrepet. Det foreligger heller ingen planer om evakuering av ambassadens personale.

Norske myndigheter dobbeltsjekker også om det kan ha vært noen norske statsborgere i nærheten av hotellet der bomben gikk av.

- Det er rundt 20 norske personer i Kabul, men det er ingenting som tyder på at noen av dem var i nærheten, sier Svane.

Minst åtte drept
Minst åtte personer er drept i bombeangrepet utenfor hotellet som brukes av utlendinger i den afghanske hovedstaden, melder Sky News.

I tillegg skal minst 40 personer være skadet.

Et øyenvitne forteller til AP at en svart bil eksploderte i det den kjørte forbi hotellet.

- Den kjørte veldig sakte mot sikkerhetskontrollen utenfor hotellet, der den eksploderte.

Hotellet har store skader. Vinduer er blåst ut og deler av taket har kollapset. Også flere bygninger i nærheten er skadet av eksplosjonen.

Ifølge lokalbefolkningen er Hotel Heetal eid av sønnen til Burhanuddin Rabbani, som var president i Afghanistand fra 1992 til 1996.

Karzai skulle delta
Den afghanske presidenten, Hamid Karzai, skulle delta på konferansen om korrupsjon som skulle starte tirsdag - like etter eksplosjonen.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?