RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk byggeboom truer eiendomspriser

Sist oppdatert:
Aldri har det blitt bygget så mange boliger i Oslo. Det truer eiendomsprisene, spår eksperter
Mer enn dobbelt så mange boliger ble påbegynt i Oslo i perioden januar til august i år, som i samme periode i fjor.

Statistisk sentralbyrå melder om at veksten i boligbyggingen i årets tre første måneder, for hele landet, var på hele 32 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Dette er den største veksten i Norge siden 1980 tallet. Og det er byggingen av leiligheter som vokser mest.

- Jeg tror ikke på en økning i boligprisene til neste år, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til Dagens Næringsliv.

Han mener at veksten på tilbudssiden og utsikter til økte renter vil kunne presse boligprisene ned. Han er også meget skeptisk til gjeldsveksten hos norske husholdninger.

- Med tanke på husholdningenes gjeldsvekst er utviklingen bekymringsfull. Vi er på en kurs som vil kunne føre til problemer i morgen eller overimorgen, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

Også Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret er bekymret for utviklingen.

- Særlig i Oslo bygges det for mange nye boliger og for dyre boliger. Antallet påbegynte boliger i Oslo ligger an til å bli mellom 7.000 og 8.000 neste år. Tilbudstrykket ser ikke ut til å avta. Det er ikke mangel på nye prosjekter. På kort sikt kan markedet ta unna tilbudet. På lang sikt er ikke markedet stort nok. I Trondheim har man allerede kommet til det stadiet, sier Øye til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere