*Nettavisen* Nyheter.

Norsk-filippinsk kvinne drept

På juleferie i hjemlandet ble den norsk-filippinske fembarnsmoren drept.

25.12.10 15:44

Politiet på Filippinene har innledet drapsetterforskning etter at en norsk-filippinsk kvinne døde julaften ved 21-tiden, skriver Dagbladet.no.

- Vi begynner nå innledende undersøkelser. Vi etterforsker for å identifisere gjerningsmannen, sier visepolitisjef Vicente Capalar Bacayo ifølge avisa.

Ifølge Dagbladet skal kvinnen ha vært på juleferie på Filippinene med sin norske kjæreste. Nordmannen sier til avisa at kjæresten hans ble stukket ned bakfra med en kniv og at hun ble erklært død ved ankomst til sykehuset.

Pressetalskvinne Marte Lerberg Kopstad ved Utenriksdepartementet sier til Nettavisen at ambassaden i Manila undersøker saken, men at norsk UD så langt ikke kan bekrefte dødsfallet.

Til VG Nett sier mannen at de to gikk hånd i hånd da en mann angrep dem bakfra.

- Først trodde jeg at hun ble slått i ryggen, men da jeg så at det rant blod, skjønte jeg at hun hadde blitt stukket. Kniven, en skarp stilettkniv, ble stående igjen, sier mannen til VG Nett.

VG Nett har intervjuet politietterforsker Albin Auman, som sier politiet har beslaglagt drapsvåpenet, en kniv med et 30 centimeter langt blad.

Drapsofferets søster og kjæreste skal ha sett den mistenkte springe fra stedet og beskriver ham som en mann med skyggelue kledd i rød skjorte, dongerijakke og dongeribukse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.