*Nettavisen* Nyheter.

Norsk film blir amerikansk TV-serie

Den norske filmen "Insomnia" kan nå få sin fortsettelse på amerikanske TV-skjermer. – Det er jo litt typisk da, at det måtte amerikanere til, sier Nicolaj Frobenius.

20.06.08 11:03

"Insomnia" gjorde stor suksess i Norge på slutten av nittitallet. Så stor suksess at filmen, med Maria Bonnevie, Sverre Anker Ausdal og Stellan Skærsgård i hovedrollene, ble amerikansk film med Al Pacino. Men amerikanerne gir seg ikke med filmatiseringen. Nå kommer en TV-serie basert på filmen.

- TV-serie? Det visste jeg ingenting om, sier manusforfatter Nikolaj Frobrenius til Aftenposten. Sammen med regissør Erik Skjoldbærg var han ansvarlig for suksessen.

Det er The Hollywood Reporter som melder at TV-kanalen ABC skal gjøre TV-serie ut av den norske suksessfilmen. Ifølge det amerikanske magasinet blir seriens hovedperson politikvinnen Ellie Burr og seriens handling finner sted i samme tettsted i Alaska som den amerikanske filmen gjorde.

- Vi solgte rettighetene til en filmversjon. om en serie dekkes av den samme kontrakten, kan jeg ikke svare på, sier Frobrenius til Aftenposten.

Han skal nå snakke med produsentene av den norske versjonen og klargjøre rettighetsspørsmålet.

- Det er veldig gøy at en idé som en gang var et par setninger på et ark, har fortsatt å leve i snart åtte år. Men det er jo litt typisk da, at det måtte amerikanere til for å se en potensiell TV-serie i dette, sier han videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.