Norsk firebarnsfar sitter fast i Libya

Ingve Iversen befinner seg fremdeles i Tripoli.

Ingve Iversen befinner seg fremdeles i Tripoli. Foto: Lars Idar Waage, Øyvind Ellingsen (Rogavis.no)

- Nesten umulig å få kontakt med ham, sier kona.

23.02.11 14:46

Forrige lørdag dro Ingve Iversen (38) til det som har blitt en dramatisk forretningsreise til konfliktherjede Libya. Småbarnsfaren har vært i kontakt med sin kone Sahfana M. Ali i Stavanger på telefon. Slik har hun opplevd de siste dagers dramatikk:

– Det har vært nesten umulig å få kontakt med ham. Vi har vært veldig bekymret med tanke på hvordan ting har blitt framstilt i mediene. Men ifølge Ingve er det ikke så ille som vestlige medier vil ha det til, sier Ali til Rogalands Avis.

Les også: Nordmenn evakueres fra Libya

– Han har ikke opplevd noen luftangrep eller bombing. Han oppholder seg i Tripoli, hvor det nå skal være helt rolig. Det er ikke mennesker ute på gatene, og byen ligner mer på en spøkelsesby, sier hun.

– Kaotisk
Trebarnsmoren er på 37. plass over listekandidater for Stavanger Arbeiderparti foran valget i høst. Mannen Iversen har vært partisekretær på lokalt nivå i samme parti, og har konvertert til islam. Nå prøver Iversen alt han kan å komme hjem til kone og tre barn i Stavanger etter forretningsreisen til Libya.

– Han prøver å komme seg hjem så fort som mulig. Senest tirsdag var han på flyplassen for å prøve å komme seg på et fly. Men der var det helt kaotisk. Alle vil jo ut av Libya nå, sier Ali.

– Kjemperedd
Ap-politikeren innrømmer at hun er redd for at noe skal skje mannen, som er far til tre barn på ni, seks og fire år:

– Ja, jeg har vært kjemperedd. Jeg har skjermet barna mest mulig, men de er ikke dumme. De er bekymret for sin far ut ifra hva de har fått med seg, sier Ali, som beroliges over mannens lange erfaring fra forretningsreiser i landet.

– Det er ikke første gang han er i Libya. Han har vært der mange ganger, sier hun.

Trebarnsmoren, som er ansatt i Stavanger kommune, spør seg hvor sannferdig mediedekningen har vært av Libya-konflikten til nå.

– Jeg prøver ikke å beskrive Muammar Gaddafi som en engel. Det er ikke noen form for demokrati. Det er nok opprør, men ikke i den grad som det til nå har kommet fram i mediene, sier hun.

Kontaktet Rogalands Avis
Mediesensuren i Libya gjør at verken utlendinger eller libyere flest har et reelt bilde av det som skjer rundt dem. I 18.00-tiden søndag ringte Iversen til Rogalands Avis’ sjefredaktør for å bli oppdatert på hendelsene i landet. Da var det stille i Tripoli, der gatebildet var preget av regimetro libyere som kjørte rundt med Gaddafi-plakater på bilene.

Nordmannen var ikke informert om drapene i Benghazi samme dag. Det libyske mobilnettet var sperret på søndag, men det var fremdeles mulig å ringe utlandet via nettjenesten Skype.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.