RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk firma avslørte internasjonalt hackerangrep

Oslo (NTB): Et norsk antivirusselskap oppdaget for et par uker siden et omfattende hackerangrep med spionprogramvare mot Israel og de palestinske selvstyremyndighetene.

Spionasjen mot to av de viktigste partene i Midtøsten skal ha pågått i minst ett år da den ble oppdaget. Norge har nå varslet etterretningstjenester i en rekke land om angrepet, deriblant Israel og USA, skriver Aftenposten.

Det var virusanalytiker Snorre Fagerland i det norske antivirusselskapet Norman som oppdaget angrepet etter å ha lest en artikkel om en israelsk byråkrat som hadde fått en epost med skadelig programvare.

Undersøkelsene viste at det ikke dreide seg om et engangstilfelle.

- Vi har nå funnet rundt 40 forskjellige ondsinnede programvarer, og hver av disse kan være sendt til flere. Siden det har pågått i et år, er det ganske stort i omfang, sier Fagerland.

Når mottakerne får eposten og klikker på en link i den, starter spionprogrammet å laste ned informasjon og dokumenter på mottakerens PC, uten at mottakeren er klar over dette. Eposten er sendt til palestinske og israelske embetsmenn og politikere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere