Gå til sidens hovedinnhold

Norsk flagg forvekslet med sørstatsflagg i USA – norskættede amerikanere fant løsning

Et ektepar i Michigan i USA fikk klager etter å heist det norske flagget utenfor hotellet de eier. Nå har de funnet en løsning som er velkjent for nordmenn.

Et ekteparet som driver hotellet The Nordic Pineapple i St. Johns utenfor Lansing i delstaten, har den siste tiden vært i hardt vær.

Flere har anklaget dem for å forfekte rasisme etter at paret har brukt det norske flagget utenfor hotellet, melder Lansing State Journal.

Saken er imidlertid en stor misforståelse, forklarer ekteparet, fordi klagerne har tatt feil av det norske flagget som henger utenfor hotellet og det kontroversielle sørstatsflagget.

Les også: Mississippi fjerner omstridt symbol fra delstatsflagget

Det norskættede amerikanske ekteparet, som først valgte å ta ned flagget, har imidlertid funnet en norsk løsning som ikke er like lett å forveksle.

– Vi har fått mye oppmerksomhet og meldinger fra folk rundt om i verden, og noen i Norge har foreslått at vi bytter til en vimpel, sier Kjersten Offenbecker, som har norsk bestefar, før hun legger til:

– Dette er tydeligvis et alternativ til flagg som brukes i Norge, og man ser det visst om man kjører på bygda i Norge.

Les også: Sjokkert etter universitet legger seg langflat for «tysker-spøk»: – Hører ikke hjemme noe sted

Ekteparet håper de nå har funnet en løsning på problemet, og at forbipasserende heller kan bli nysgjerrige enn sinte, når de går forbi herskapshuset fra borgerkrigstiden som er omgjort til hotell.

Les også: Legger seg paddeflat etter å ha brukt ordet «indianer»: – Det er helt latterlig

– Jeg er sikker på at vi vil få mange spørsmål fra folk som vil undre seg over hva dette er, men ingen vil i hvert fall kunne misforstå, sier hotelleier og norgesvenn Offenbecker om den nye flaggløsningen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken