RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk flyskole får ikke utdanne flygere

Vigra (NTB): North European Institute of Aviation på Vigra utenfor Ålesund er fratatt lisensen til å utdanne flygere.

Flyskolen er en av Skandinavias største. Luftfartstilsynet har nå dratt inn skolens lisens, skriver Dagens Næringsliv.

Det er dårlig økonomi som er årsaken.

- Egenkapitalsituasjonen er ikke bra, men vi har kontroll på den, sier skolens styreleder, eier og flyinstruktør Svein-Jonny Tømmervåg.

Skolen har i dag 112 elever som nå ikke kan få fullført utdannelsen i Norge. 60 av disse er under utdannelse hos skolens samarbeidspartnere i USA.

Luftfartstilsynet har siden desember forsøkt å få dokumentasjon på en styrking av egenkapitalen ved skolen, men da de aldri fikk det, trakk de 19. januar godkjennelsen tilbake og krevde originalsertifikater tilbakesendt.

Skolen utdanner flygere som blant annet blir trafikkflygere på passasjerfly.

Tømmervåg opplyser at skolen fortsatt holder opptaksprøver for elever som skal til USA. Flere av de andre elevene har måttet finne andre skoler.

Skolen startet i 2007 og tok i 2008 over virksomheten i selskapet North European Aviation Resources, som i flere år har drevet flygeropplæring utenfor Ålesund.

Tømmervågs skole hadde i fjor en omsetning på 24,5 millioner kroner og et negativt resultat på rundt 1,2 million kroner, mot minus 2,4 millioner kroner året før. Han jakter nå på frisk kapital og jobber samtidig med å få inn penger fra tidligere elever som ikke har gjort opp for seg. Han sier at det dreier seg om millionbeløp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere