RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk fondsvinner i Sverige

Sist oppdatert:
Filip Weintraub, som forvalter Skagen Global, er valgt til den beste forvalteren av globale aksjefond i en svensk rangering. Her røper han noen av hemmelighetene
Det er tidsskriftet Sparöversikt som har utpekt Weintraub til den beste globale forvalteren.

Det vises til en avkastning på 35,5 prosent i måleperioden fra juli 2002 til juli i år, mens verdensindeksen MSCI World Net i samme periode falt 0,6 prosent.

I et intervju med magasiner sier Weintraub at han konsentrerer seg å investere i bedrifter med enkle forretningsmodeller, hvor han på et tidlig stadium kan få signaler om at alt ikke står riktig til.

Han mener dette oppveier det faktum at han ikke på samme måte som store, internasjonale forvaltere kan besøke ledelsen i bedriftene.

Han mener også at det er vel så viktig å unngå de store tabbeinvesteringene som å finne kursrakettene. Han mener dette bidrar til at man unngår Enron, Skandia og Parmalat.

- Vi vil ikke tape penger, oppsummerer han overfor Sparöversikt.

- Erfaringsmessig vet vi at vi skal lete blant selskaper som i dag er undervurdert, uoppulære og dårlig analysert. Helst skal analytikerkorpset hate eller ha glemt selskapet. Vi selger ikke og kjøper aksjer for å ta hjem kortsiktige gevinster. Omsetningshastigheten i våre portefølje er derfor lav, sier han.

Weintraub er i motsetning til mange forvaltere positiv til Europa, spesielt hvis man ser på andre land enn Tyskland.

Derimot er han skeptisk til direkte investeringer i vekstmarkeder som Kina, men foretrekker heller selskaper som indirekte har fordel av veksten i regionen, for eksempel rederier og andre transportselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere