RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Form fyller 10 år

Sist oppdatert:
Onsdag 3. september feirer Norsk Form seg selv. Senteret har rukket å markere seg i løpet av sine ti år gjennom priser, seminarer og utstillinger. Tiårsdagen er viet Oslo by.

- Denne ene dagen vil vi at alle skal like byen, sier nyansatt direktør i Norsk Form, Brit Fougner, til Propaganda.

Senteret for design, arkitektur og bygningsmiljø ble stiftet av Kulturdepartementet for å styrke fokuset på norsk arkitektur og design. Tiårsdagen feires med konferanse på Flytogterminalen på Oslo S og påfølgende gatefest. Byen og byens utvikling står i sentrum.

- Fordi byen er felles utested for alle mennesker. Det er der vi går gjennom hver dag. Omgivelsene påvirker oss. På bursdagen ønsker vi å få folk til å bruke sansene i byen. Til å lukte, høre og se, forteller Fougner. Gjennom gatefesten oppfordrer Norsk Form alle til å bli turister i egen by.

- Byen er for alle. Det skal være plass til både taggere og fine frøkner. Vi skal alle ha et sted som vi føler er byen vår, forteller Fougner entusiastisk, som mener at også subkulturen er viktig. Derfor jobber Norsk Form for å få en skateplass utenfor Rådhuset

Om drøyt et år flytter Norsk Form til nye og større lokaler i en gammel Trafo-stasjon ved siden av sagnomsuste Akerselva. Der blir det plass til utstillinger, konferanser og Formlabben. Sistnevnte skal være en leke- og læringsplass for å vise både skolebarn og næringslivsledere sammenhengen mellom form og funksjon.

- Vi er i ferd med å bli voksne, sier Fougner fornøyd. I bursdagspresang har Norsk Form fått gratis hjelp fra alle de involverte, både sponsorer og andre bidragsytere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere