RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk frakteskip krasjet

Foto: - (TV2 Nyhederne)
Sist oppdatert:
Fullastet med tresprit.

Det er frykt for oljeutslipp nord for Øresundbroen etter at det norske frakteskipet «Sundstraum» fredag ettermiddag krasjet med et frakteskip fra Malta.

Slagside
Det norske skipet gikk på grunn, mens det maltesiske skipet «Captain Lus» fikk kraftig slagside, skriver dansk TV 2.

– Ingen personer er meldt alvorlig skadd og det er heller ingen tegn på oljeutslipp, sier vakthavende ved det danske sjøvernet.

Det er fortsatt uklart hvorfor de to skipene har kollidert med hverandre. Det er svært god sikt i området på grunn av det klare været. I København ble politiet varslet om sammenstøtet klokken 13.21.

Bergenseid
«Sundstraum» er eid av bergensrederiet Utkilen AS, skriver bt.no. Skipet fraktet metanol fra Norge til Polen da det kolliderte. Tankskipet driftes av Fleet Managment i London, men er bergenseid.

– Jeg har foreløpig ikke vært i kontakt med kapteinen, og vil ikke uttale meg om omstendighetene foreløpig, sier finansdirektør Espen Bjelland i Utkilen til avisen.

Mens skipet fra Malta blir pumpet tom for vann, ligger det norske skipet til anker. Det er ikke meldt om skader på mannskapet, melder rederiet.

Nå venter promilletest for mannskapet og danske myndigheter skal gjøre sine undersøkelser av skipet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere