*Nettavisen* Nyheter.

Norsk general på plass i Damaskus

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Mens kampene raser og stadig flere syrere flykter landet, skal den norske generalmajoren Robert Mood forsøke å få regimet til å godta internasjonale observatører i Syria.

President Bashar al-Assad har sagt ja til spesialutsending Kofi Annans fredsplan for landet, men kampene ser ut til å fortsette med uforminsket styrke.

Mens Assad sier at syriske styrker har begynt tilbaketrekningen fra byene Deraa, Idlib og Zabadani, melder aktivister fra opposisjonen om en opptrapping av den over et år lange konflikten. Samtidig fortsetter flyktninger å strømme over grensen til Tyrkia.

Generalmajor Robert Mood ankom Damaskus torsdag sammen med et team på rundt 10 personer, opplyser Annans talsmann Ahmad Fawzi til Reuters. Mood har fått i oppdrag fra FN å undersøke om det kan utplasseres en observatørstyrke i Syria. Den ubevæpnede styrken på 200-250 mann skal i så fall ledes av nordmannen.

Ifølge menneskerettsgruppa Amnesty International har 232 mennesker blitt drept siden Syria godtok Kofi Annans plan 27. mars. Minst 170 mennesker har ifølge aktivister mistet livet hittil denne uken, og volden driver stadig flere syrere på flukt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.