RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk general tror Syria-oppdrag blir vanskelig

Sist oppdatert:
Genève/Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): Den norske generalmajoren Robert Mood kan komme til å bli leder for en internasjonal observatørstyrke i Syria. Et svært vanskelig oppdrag, medgir han.

Generalmajoren er på vei til Syria for å undersøke om det kan utplasseres en observatørstyrke i landet. Den vil i så fall bli ledet av Mood selv.

- Det handler om å finne ut hvordan man i praksis kan stanse volden på bakken i Syria. Hvordan man kan få partene til å forplikte seg til å stanse volden, som grunnlag for videre implementering av Kofi Annans sekspunktsplan, sier den erfarne militærtoppen.

Annans svært omfattende fredsplan tar blant annet til orde for tilbaketrekning av syriske styrker fra byer, våpenhvile, politisk dialog og adgang for humanitær hjelp.

- Jeg har jo sett at dødelige fiender tidligere har klart å finne en løsning på vanskelige, politiske problemer og hoppe over avgrunner av fiendskap og vold, så at det er mulig er jeg helt sikker på. Og jeg er like sikker på at det er fryktelig vanskelig, sier han til TV 2. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere