RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk hjelp gir gratis skolegang

Norsk rederi fortsetter samarbeidet med SOS-barnebyer. Det gir ungdom mulighet for utdannelse.

(SIDE2): - Vi er et stort rederi med cirka 2000 ansatte, hvorav 1100 er filippinske sjøfolk. Derfor har vi engasjert oss i SOS-barnebyers arbeid i de områdene, sier direktør Olav Solli, i Leif Höegh & Co.

For kort tid siden inngikk de en ny avtale med organisasjonen om å fortsette som hovedsamarbeidspartner i ytterligere tre år.

Bli fadder: Klikk her og redd et barn.

Var spent
Rederiet skal finansiere bygningen av fire familiehus i SOS-barnebyen Calbay og på Filippinene, samt bidra til driften i to andre filippinske barnelandsbyer.

Solli opplyser at de valgte akkurat dette landet da de har sterk tilstedeværelse på øynasjonen i Stillehavet.

- Vi har mange ansatte, bygger skip og driver utdannelse der. Vi har fått god respons fra filippinske ansatte. Vi var nemlig spente på hvordan de ville reagere på et rederi fra Norge, men det har vært utelukkende positivt. Folk setter pris på at vi involverer oss i deres nærmiljø.

Rederiet gir også ungdom som ønsker å gå sjøveien gratis skolegang. De får en lønnet avtale, og kan veksle mellom å jobbe om bord, og gå på skolen.

- Vi driver med rekruttering og opplæring av mannskap til våre skip. Dette skjer i samarbeid med «University of Cebu», der vi har et såkalt kadettprogram. Det vil si at elevene allerede første skoleår tjenestegjør hos oss, og dette er et langsiktig prosjekt.

Solli opplyser at elever i kadettprogrannet i utgangspunktet er ungdom fra området rundt Cebu, en fattig region der elevene derfor har forskjellig bakgrunn.

- Men ingenting ville gledet oss mer om barn som har vokst opp i en SOS-barneby velger å ta en maritim utdannelse.

Slik fungerer en barneby
Nettavisen/Side2 har sammen med SOS-barnebyer laget «Den interaktive barnebyen». I begynnelsen av januar hadde nærmere 400.000 mennesker besøkt barnebyen.

- Hver dag mister 6000 barn sine foreldre. SOS-barnebyer hjelper disse barna og lokalsamfunnet til å overleve og vokse opp til å faktisk ha en framtid. Vi følte at den første store veldedige aksjonen på nett måtte ha en verdig mottaker, og vi valgte SOS-barnebyer, mener innovasjonssjef Pål Nisja-Wilhelmsen i Mediehuset Nettavisen.

Besøk den interaktive barnebyen: Her får du et innblikk i hvordan arbeidet med foreldreløse barn skjer verden over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere