RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk hjelp til Mexicogolfen

Norsk oljevernberedskap settes inn mot oljeflaket utenfor USA.

I første omgang sendes 150 kubikkmeter dispergeringsmiddel over Atlanteren.

- Vi har fått en henvendelse fra BP om å bistå i bekjempningsarbeidet, sier administrerende direktør Sjur W. Knudsen i Norsk Oljevernforening for Operatørselskap (NOFO) i en pressemelding.

Dispergeringsmidler brukes for å fremskynde den naturlige nedbrytning av olje på sjøen slik at oljen på vannoverflaten brytes ned til små oljedråper som blandes ned i vannmassene. Dispergert olje vil raskt fortynnes og etter hvert brytes ned av mikroorganismer i vannmassene, forklarer Kystverket her (ekstern lenke).

Middelet er i seg selv giftig og kan ikke brukes i de sårbare gyteområdene langs kysten av Louisiana, men vil kunne fungere godt lenger til havs der store deler av det enorme oljeflaket nå befinner seg.

NOFO ivaretar oljevernberedskapen til operatørselskapene på norsk sokkel, men har bidratt i internasjonale oljevernaksjoner ved flere anledninger. Det kan bli aktuelt å øke innsatsen i Mexicogolfen ytterligere.

- I tillegg til dispergeringsmiddel, har vi utstyr for både havgående og kystnære operasjoner, samt personell som kan mobiliseres raskt dersom vi blir bedt om å stille opp, sier Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere