RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk hjelp til orkanrammede land i Karibia

Sist oppdatert:
Havana/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): De karibiske landene Cuba og Haiti sliter tungt etter orkanen Sandy. Norge gir 15 millioner kroner i nødhjelp til ofrene for uværet, opplyser Utenriksdepartementet.

- Nå er det viktig at ofrene får tak over hodet, og vi må sørge for rent drikkevann og helsetjenester. Slik kan vi unngå at de som er rammet blir syke også, sier utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås. Han var i Haiti like etter orkanen og fikk se Sandys herjinger på nært hold.

- Jeg møtte mennesker som hadde mistet avling, buskap og hjem, og som trenger hjelp for å gå videre i livet, sa Holmås torsdag.

Over 226.000 cubanske hjem ble ødelagt av orkanen, og jordbruket i de midtre delene av landet er svært ødelagt. Rundt 6.000 tonn sukker og 11.000 tonn basismatvarer er ødelagt, heter det i en pressemelding fra hjelpeorganisasjonen CARE.

- Både på Cuba og i Haiti er det nå stort behov for husly, rent vann, hygieneartikler, kjøkkenutstyr, verktøy og materialer for å bygge opp igjen det ødelagte. Verdens ledere må ta disse signalene på alvor og ta ansvar, sier generalsekretær i CARE Norge Torild Skogsholm. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere