*Nettavisen* Nyheter.

Norsk hjelpearbeider på vei ut av Gazastripen

Gaza by (NTB): Den norske hjelpearbeideren Kjetil Østnor er på vei ut av Gaza by med kurs for den israelske grensen. Han beskriver situasjonen som forferdelig.

- Det har vært voldsomt nå på morgenkvisten. Det går både raketter ut og bombardement inn. Bare da jeg sto i dusjen, hørte jeg tre til fire smell, sier Østnor, som er Norsk Folkehjelps landdirektør i Palestina.

- Situasjonen er helt forferdelig. Vi er så heldige at vi kan evakuere, men de 1,6 millioner palestinerne har ikke noe sted å rømme og ingen bomberom å søke tilflukt i. De må bare holde seg inne, sier Østnor på telefon til NTB.

Østnor forlot Gaza by ved 9-tiden norsk tid i en kolonne på åtte biler sammen med andre utenlandske hjelpearbeidere. Tre av bilene tilhører FN. Østnor er eneste nordmann. Også da Østnor sto på FN-området i Gaza by og ventet på transport ut av byen, kunne han høre flere smell fra raketter og granater.

Idet kolonnen forlot Gaza by, var situasjonen roligere, ifølge Østnor. Men folk holder seg inne i frykt for nye israelske angrep, og det var lite trafikk og få mennesker ute i gatene.

- Det er en veldig spent situasjon. Folk er urolige og redde for å bli truffet av granater, sier Østnor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag