*Nettavisen* Nyheter.

Norsk Hollywood-suksess

En journalist, en musikkvideoregissør og to musikere gjør sin hverdag i Hollywood til web-tv-serie. Det er ikke et sekund for tidlig.

13.04.07 11:22

(SIDE2): - Så du vil gjøre en sak på den største suksessen i norsk web-tv-historie? Makes sense, sier Thomas «Fingern» Gullestad.

Følger sine drømmer
Journalist Magnus S. Rønningen (27), musikkvideoguru Reinert "Ray Kay" Olsen (28), og to tidligere medlemmer av Klovner i Kamp - Thomas "Fingern" Gullestad (26) og Esben "Dansken" Selvig (28) - har slått seg ned i Hollywood for å sikte mot fire forskjellige karrieredrømmer.

Magnus skal bli filmprodusent, Fingern skal bli musikkprodusent, Ray Kay fortsetter å etablere seg i verdenstoppen som musikkvideoregissør og fotograf med stjerner som Beyoncé på kundelisten, og Dansken skal bli verdens beste punkrockbandvokalist.

Det hører til i historien at de bor i et eventyr av et hus, vasser i champagne - og lever et liv nordmenn flest bare kan drømme om. Rause og hyggelige som guttene er, lar de oss nå ta del i det hele.

Frekke videoblogger
I går ble de fire første episodene fra deres ville liv lagt ut på Dagbladet.no, og tusenvis har allerede latt seg fenge. Gjengen tar oss blant annet med på videoinnspilling med Mira Craig på Costa Rica, hvor vi får slangekyssing, Per Heimly, spytt, blod, pupper og lår servert...

Episodene er selvsagt dynket i selvironi, galskap og guttehumor - og blottet for hemninger.
- Jeg fikk akkurat mail fra sjefen for Chicago-mafiaen, Johnny Fratto, som ikke skjønner et dugg norsk, men som digget videoene, så vi skal gjøre en episode der vi besøker han og testkjører Rolls Roycen hans, forteller en storfornøyd Magnus Rønningen til Nettavisen.

Et eventyr
- Akkurat nå har 150.000 mennesker sett videoene, og vi regner med å runde godt over 175.000 i løpet av dagen og det er mildt sagt vanvittig bra. Vi har veldig lyst til å drikke oss dritings akkurat nå, for å si det sånn, sier Fingern.

Om ikke lenge lanseres selvfølgelig Husetihollywood.no.
- Den blir et eventyr av en hjemmeside, men vi har ikke lyst til å røpe alt riktig ennå. Det blir selvfølgelig videoblogger fra våre fire frekke mobiler og hver uke vil vi legge ut et 2-3 minutters klipp fra livene våre, sier Rønningen til Nettavisen.

Web-tv-stjerner over natten
Lenge verserte ryktene om at guttene ville lage sin egen versjon av den amerikanske tv-suksessen «Entourage», som nå går på TV3.

- Det er mange som spør om tv-tinga, men etter en totalvurdering av hvordan det ville påvirke livene våres både rent praktisk ved å ha et kameracrew i nakken og nedsiden ved å bli realitykjendis, så endte vi opp med å drite i tv og isteden bli Norges første web-tv-stjerner. Upløyd mark, men det er vi jo glad i, sier Rønningen.

Guttene har markedsført videosnuttene sine via videonettstedet YouTube, mail, og selvfølgelig såkalte nettsamfunn - hvor de kan ha direkte kontakt med fansen.
- Internett via Myspace og Facebook, vår nye favoritt, er først og fremst morsomt på grunn av alle henvendelsene man får, men det stemmer at vår første video ble lagt ut på youtube og det utløste jo en voldsom interesse, forklarer Fingern.

- Det hadde jo vært litt typisk at alle skulle finne feil og mangler, men det virker som nordmenn går for det indre og har trykket oss til sitt bryst som brunost og bacon og det er fett, legger Rønningen til.

Veldedighet for jenter
Guttene, som i utgangspunktet alle reiste til Hollywood for å drive med det de liker best, ser på sitt nyeste prosjekt som veldedighet.
- Først og fremst gir det muligheter til norske jenter som har lyst til å komme seg inn på en av verdens heiteste klubber, Les Deux, og ta kontakt med oss når de nærmer seg byen. Sånn sett er jo de internett-tinga nærmest et veldedig tiltak fra vår side. Vi har ikke mange nok venner til at det har noen stor påvirkningskraft ennå.

- Det er jo ingen av oss som er i noen umiddelbar pengenød, men det er klart at hvis det blir en viss økonomi i det, kan vi kræsje dyrere biler mens vi filmer. Reise til frekkere steder og drikke større champagneflasker. Så alle penga går tilbake til seerne, sånn sett. Det blir stort sett veldedighet alt vi tar i, mener Fingern.

Nakenyoga og hestekrefter
Det er bare å smøre seg med tålmodighet, for med dette firkløveret foran kamera blir det neppe kjedelig. Her røper de noen smakebiter.
- Dansken og Fingern har jo veldig lyst til å sjekke ut nakenyoga, som er paryoga for nakne, homofile menn. Det ender nok med bryllup i Vegas for de to, røper Magnus.

- Ellers så har jo stort sett hele Norge meldt sin ankomst, så det blir nok en del kjente fjes som blir med på forskjellig fusk og fanteri etterhvert, forteller Fingern.
- Selv gleder og gruer jeg meg til vi skal teste den nye kjerra til Reinert, en Mercedes SL 55 AMG med 500 hester på en flyplass-stripe. Og innimellom har vi tenkt at folk skal få små innblikk i hva som skjer i livene våre. Vi har jo alle fire forskjellige karrierer og definerte mål som vi jobber mot, forklarer guttene.

Se firkløveret på YouTube: Four guys. One House. One Hell of a party.
Besøk firkløverets MySpace: Huset i Hollywood

Ekstramateriale:

HTML EMBED

Har du en morsom videosnutt? Gjør som mange andre, og last den opp på Play!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.