RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk i Canada - Gullprisen fosser videre

Sist oppdatert:
Gullprisen nærmet seg igjen nye rekordnivåer i går, men Guinor Gold hang ikke med. Questerre Energy falt også tross rekordpriser på naturgass. Les mer her
Gullprisen har steget markert denne uken på utviklingen i blant annet olje- og naturgassprisene i USA, noe som har fått investorer til å hoppe over i gull igjen etter et nedsalg i kjølvannet av toppen 21. september.

I går luktet gullprisen igjen på en ny 18 års historisk toppnotering over 479 dollar pr. unse for desemberkontrakten som ble satt tidligere i høst. Desemberkontrakten endte i går på 476,20 dollar pr. unse på Nymex, mens Februarkontrakten ble handlet over 480 dollar. I spotmarkedet ligger prisen rett over 472 dollar.

Guinor Gold hang ikke med på gullopturen i går etter å ha gått mye i høst. Aksjen endte ned 1,5 prosent til 7,27 kroner i Toronto, mot en sluttkurs i Oslo på 7,65 kroner.

Crew Gold steg derimot 2,2 prosent til 10,49 kroner i Canada, mot en sluttkurs i Oslo på 10,10 kroner.

Questerre Energy falt 1,3 prosent tross rekordpriser på naturgass til 4,22 kroner. Sluttkursen i Oslo var på 4,14 kroner.

En canadisk dollar koster fredag morgen 5,55 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere