RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk i USA: PGS mer enn halvert(Ny)

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-Services ble mer enn halvert etter at aksjen gikk eks. tegningsretter. Stolt-aksjen fikk også juling, mens Statoil og Hydro hadde medvind
Nytt: Korreksjon av PGS avsnitt

Oljerelaterte aksjer var tunge i et stigende marked mandag. Oljeservicesektoren fikk full retur etter fredagens løft blant annet etter nedgraderinger fra Morgan Stanley. Indeksen falt 2,1 prosent, mens oljeselskapsindeksen endte ned 0,2 prosent.

Dollaren har fortsatt å styrke seg, og ligger nå på 7,19 kroner.

Statoil endte opp hele 3,1 prosent i New York og endte på 69,50 kroner etter et rally i Oslo, hvor aksjen endte på 68,75 kroner.

Norsk Hydro steg 0,4 prosent til 406 kroner, 1,5 kroner over sluttkursen i Oslo.

Petroleum Geo-Services ble mer enn halvert i det amerikanske gråmarkedet i går etter et fall på hele 24 prosent på fredag. Det var voldsom handel i aksjen i USA, med over 10 millioner aksjer omsatt, og aksjen endte på 3,95 kroner. Det var et bortfall av tegninsretten i det kommende annenhåndssalget som sendt kursen ned, og ikke mulig dumping av aksjer fra kreditorene slik iMarkedet skrev tidligere i dag, som var årsaken.

Det var en rekke amerikanske investorer som ikek hadde fått med seg bortfallet av tegninsretten, siden de fleste forholdt seg til fristen 5 november, og glente at det tar tre dager før man er registrert som eier av aksjer i USA.


Stolt Offshore falt også tungt, og endte ned 6,9 prosent til 12,57 kroner, noe under sluttkursen i Oslo på 12,80 kroner.

Frontline steg 1 prosent til 140,25 kroner, 2,25 kroner over sluttkursen i Oslo. Det kom positive signaler fra tankmarkedet utover kvelden i går.

Nordic American Tanker Shipping falt 0,4 prosent til 88,25 kroner, mot en sluttkurs i Oslo på 93 kroner. Tsakos Energy endte nær uendret på 107,50 kroner.

Stolt-Nielsen endte ned 1,5 prosent til 57,35 kroner, noe under sluttkursen i Oslo på 58 kroner.

Golar LNG falt 3 prosent til 81,75 kroner. Sluttkursen i Oslo endte på 82 kroner.

Royal Caribbean Cruises steg 1 prosent i et positivt amerikansk markedet, og endte på 215,50 kroner, 2 kroner over sluttkursen i Oslo.

Crew Development falt 2,2 prosent på Toronto-børsen, og endte på 4,72 kroner, rett under sluttkursen i Oslo på 4,80 kroner.

Elteks referanseaksje Power-One steg 1 prosent i går i en forlengelse av de par siste dagenes rally i aksjen, mens Tandberg-konkurrent Polycom falt marginalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere