RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk i USA: Tungt for tankaksjene og Hydro(Ny)

Sist oppdatert:
Det var generelt en negativ utvikling for de norske aksjene i USA i går. Spesielt tungt var det for tankaksjene og Norsk Hydro, men også Elteks referanseaksje Power-One falt betydelig
Nytt: Oppdatert med ny dollarkurs

Sentralbanksjef Alan Greenspans endrede rentesyn sendte det amerikanske aksjemarkedet ned i går, og oljeaksjene var ikke noe unntak. Oljeselskapsindeksen endte ned 1,3 prosent, mens oljeserviceindeksen falt 1,5 prosent.

Dollaren har steget markert mot kronen etter kuttet til Norges Bank, og dollar styrket seg videre i går kveld på Feds rentesignaler. En dollar koster torsdag morgen 6,96 kroner.

Statoil falt 2,2 prosent i USA til 78 kroner, 50 øre over sluttkursen i Oslo.

Norsk Hydro endte ned hele 4,2 prosent til 428 kroner, under sluttkursen i Oslo på 430 kroner.

Canargo falt tilbake igjen onsdag kveld etter rallyet tirsdag, og endte på 4,32 kroner etter et fall på 2,4 prosent. Sluttkursen i Oslo var på 4,13 kroner.

Petroleum Geo-services en av få som steg i går, og endte opp 0,8 prosent til 318,50 kroner. Sluttkursen i Oslo endte på 317 kroner.

Stolt Offshore falt 4 prosent til 18,23 kroner og fortsatt den negative trenden. I Oslo endte aksjen på 19 kroner.

Frontline falt hele 4,8 prosent i går etter meldinger om lav aktivitet i tankmarkedet. Aksjen endte på 205 kroner, hele 7 kroner under sluttkursen i Oslo.

Nordic American Tanker Shipping falt 4,7 prosent til 121 kroner, 7 kroner under sluttkursen i Oslo. Etter Børs ble det kjent at selskapet har mottatt en fusjonshenvendelse.

Tsakos Energy Navigation fulgte også den negative trenden for tankaksjen i USA, og endte ned 5,8 prosent til 170,75 kroner.

Tankaksjer har vært meget "hot" i USA de siste månedene og steget til stadig nye toppnoteringer. I går var det imidlertid et bredt fall for sektoren.

Stolt-Nielsen falt 1 prosent til 94,25 kroner, 75 øre over sluttkursen i Oslo.

Golar LNG fikk enda mer juling i New York, og falt 4,6 prosent til 108 kroner, en krone over sluttkursen i Oslo.

Royal Caribbean Cruises falt 2,3 prosent til 270,50 kroner, 2,50 kroner under sluttkursen i Oslo.

Crew Gold steg 5,4 prosent i Toronto på økt gullpris, og endte på 6,15 kroner, mot en sluttkurs i Oslo på 6,11 kroner.

Tandberg-konkurrent Polycom la frem tall etter børs i USA i går, og aksjen falt 1 prosent i etterbørshandel, etter en oppgang på 2 prosent i ordinær handel. Elteks referanseaksjer falt tungt for andre dag på rad, Power-One endte ned 4,3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere