Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Industri gleder seg over Aps oljeåpning

Oslo (NTB): NHO-foreningen Norsk Industri ser positivt på at Arbeiderpartiets programkomité åpner for konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Norsk Industri, som representerer 2.200 bedrifter med cirka 125.000 ansatte, håper konsekvensutredningen blir vedtatt i Ap og at den ender opp med oljeutvinning.

- Jeg er meget tilfreds med at Arbeiderpartiets programkomité nå åpner for konsekvensutredning, sier bransjesjef Runar Rugtvedt i Norsk Industri.

Han viser til at det fra før er gjennomført kunnskapsinnhenting for havområdene og at det er dette som danner grunnlag for komiteens åpning for konsekvensutredning. Rugtvedt mener kunnskapsinnhentingen viser at det er fullt forsvarlig å åpne havområdene for produksjon. Ny seismikk er samlet inn, områdene har kjent geologi og de ligger nær eksisterende infrastruktur, påpeker han.

- Dersom områdene vedtas åpnet etter en konsekvensutredning, og det gjøres drivverdige funn, kan produksjon starte relativt raskt. Også små funn kan være lønnsomme i dette område, sier Rugtvedt.

Det er imidlertid viktig at konsekvensutredningen tar hensyn til hvordan teknologi og løsninger kan ivareta miljø og sikkerhet, påpeker han. Videre mener han det er viktig at det blir lagt godt til rette for sameksistens med fiskeri- og reiselivsnæringen. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai