Norsk ingeniør skutt og drept på juleferie

Foto: (Wikimedia Commons)

47 år gammel svenske, bosatt i Norge, ble tirsdag drept av ranere Honduras.

30.12.10 22:26

Ifølge VG Nett skal 47-åringen ha blitt skutt og drept under et mislykket ransforsøk.

Drapet skal ha skjedd ikke langt fra byen San Pedro Sula i Honduras tirsdag kveld lokal tid.

Småbarnsfaren er opprinnelig fra Honduras, og skal ha vært i hjemlandet for å feire julen sammen med familien sin. Han skal ha bodd i Norge de 12 siste årene.

Forsøkt ranet ved veien

Det skal ha vært to gjerningsmenn som prøvde å rane 47-åringen, hans norske kone og hans bror da de var på vei hjem i bil.

Ingeniøren fra Norge skal ha vært ute av bilen under et stopp, og det var da han ble forsøkt ranet. 47-åringen skal ha lagt på sprang mot bilen, men ble skutt flere ganger i ryggen. Han døde momentant av skadene. Det skriver avisen La Tribuna.

- Den foreløpige informasjonen vi har akkurat nå, er at den nå avdøde mannen gikk ut av bilen for å urinere. Plutselig skal to væpnede menn ha kommet ut av noen busker og prøvd å rane ham, sier etterforskningsleder Carlos Valladares til avisen Tiempo.

Resten av familiemedlemmene skal ha kommet fra ranet uskadet.

Drapet skal ha skjedd på en høyde kalt Petoa - på vei mellom San Pedro Sula og Hills i Santa Barbara, som er plassen 47-åringen kommer fra.

Til avisen Tiempo sier 47-åringens søster at ingeniøren ofte var på lengre opphold i hjemlandet. Hun forklarer at broren ville at hans døtre, som er 8 og 11 år og født i Norge, skulle ha et sterkt bånd til sine slektninger i Honduras.

Mannen dro som utvekslingsstudent til Sverige for 22 år siden.

UD ikke varslet

Informasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD opplyser at de ikke har fått noen melding eller blitt varslet om drapet torsdag kveld.

Departementet opplyser nå at de vil undersøke opplysningene som nå har kommet fram i media.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.