RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk innspurt i Bocuse d'Or

Lyon (NTB): Med delikate retter som «Oksefilet Bekkjarvik» og «Piggvar Austevoll» vil den norske mesterkokken Ørjan Johannessen (27) forsøke å overbevise dommerne om at han er verdt en Bocuse d'Or-tittel i Lyon.

Dommerpanelet, med en fra hver av de 24 deltakerlandene, har en avgjørelse klar ved 18-tiden onsdag.

- Siste gjennomkjøring av menyen gikk greit, sier Johannessen, og legger til at alt nå ligger til rette for maksimal innsats fra det norske teamet.

Med seg har han Julie Ekse Jenssen som er assistent (eller commis på kokkespråket) og coach Odd Ivar Solvold.

Hovedråvarene i årets konkurranse er piggvar og europeisk blå hummer til fiskeretten, og filet av irsk okse til kjøttretten. For den norske mesterkokken er spesielt råvarene av fisk midt i blinken siden han har lang fartstid med fisk og skalldyr fra familierestauranten i Bekkjarvik i Austevoll kommune.

- Der henter vi råvarene selv rett utenfor døren, og i tillegg har vi mange fantastiske leverandører av sjømat i Austevoll, skryter han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere