Norsk iPhone-suksess

Apple løfter fram norske Ivan Moens spill «The Package».

10.06.10 17:56

Spillet «The Package», eller «Pakken» som det heter på norsk, ble torsdag kåret til ukens App i amerikanske App Store. Det er norske Ivan Moen og selskapet Rock Pocket fra Nøtterøy som står bak spillet.

HTML EMBED

Ifølge Norsk Filminstitutt er dette første gang et norsk selskap får denne utmerkelsen.

- Du konkurrerer med alle applikasjoner, ikke bare spill, så det var en stor overraskelse og en fin anerkjennelse. Som regel er det en applikasjon som velges, sier Moen til Spillmagasinet.

Skiller seg ut

Moens selskap Rock Pocket, som fikk utviklingstilskudd fra NFI til «The Package» i 2009, brukte rundt ett år på å lage spillet. Moen forteller at spillet ble godkjent på første forsøk, det tok cirka fem dager.

«The Package» er et problemløsningsspill hvor du skal utnytte fysikkens lover til å flytte en pakke gjennom et rom. For å klare dette må du benytte deg av en rekke hjelpemidler som ramper, vifter, eksplosiver, slegger, transportbånd og kanoner.

- Jeg tror kanskje grunnen til at spillet ble plukket opp av Apple, er at det har veldig god grafikk. Det er polert og fint, med mye lydeffekter og røyk. Jeg bruker prosessoren ganske heftig, så den viser hva iPhone er kapabel til, sier Moen.

Dratt inn 100.000 kroner

«The Package» er først og fremst beregnet på den tredje generasjonen iPhone-telefoner, altså 3GS-modellen. På 3G-versjonen kan spillet bli litt tregt, forklarer utvikleren. Og det er ikke til å stikke under en stol at det hjelper salget å få en slik oppmerksomhet fra Apple.

- Ja, salget gikk opp en del hundre prosent da Apple valgte det som ukens applikasjon. Spillet koster 11 kroner, og det har vel blitt solgt rundt 15.000 ganger så langt, sier Moen.

Apple beholder 30 prosent av salgssummen, så det skulle bety at Ivan Moen og Rock Pocket har dratt inn drøye 100.000 kroner på spillet så langt.

Her kan du se «The Package» i aksjon:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag