RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk IT-konsulent dømt for korrupsjon

Sist oppdatert:
En innleid prosjektleder av Det Norske Veritas ble dømt for korrupsjon i en ny unik sak. Prosjektlederen var hentet inn for å vurdere et nytt IT-system til selskapet
En innleid prosjektleder i Det Norske Veritas (DNV) ble ved Asker og Bærum tingretts dom av 3. mai 2004 dømt til betinget fengsel i 30 dager og bot på 20.000 kroner for utroskap ved korrupsjon.

Domfelte var innleid som leder for et prosjekt som skulle urdere anskaffelse av et nytt it-system for DNV. Prosjektlederen handlet i strid med DNVs interesser ved at han foreslo overfor en representant for Unisys Norge AS at han skulle motta "kickback" på 10 prosent av alt salg til DNV. Forslaget ble avvist av Unisys Norge.

Torsdag kom det til en rettslig avgjørelse. Retten fant det bevist at domfelte hadde påvirkningskraft i forhold til valg av løsning av IT-system, der Unisys Norge AS var en potensiell leverandør. Retten fant det også bevist at handlingen representerte et tillitsbrudd overfor DNV. Retten uttaler i tillegg at handlingen førte til risiko for tap av omdømme for DNV.

Det heter videre i dommen at "Det Norske Veritas er som følge av sin rolle i særlig grad avhengig av sitt omdømme og er således spesielt sårbar i denne sammenheng."

Dommen ble avsagt under dissens, idet fagdommeren gikk inn for en straff av ubetinget fengsel i 30 dager. Dommen er ikke rettskraftig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere