*Nettavisen* Nyheter.

Norsk kvinne død - mistanke om svineinfluensa

Foto: VALENTIN FLAURAUD (REUTERS)

Legene mistenker at en kvinne i 40-årene som døde i helgen var smittet av H1N1-viruset.

06.09.09 18:13

Dermed kan svineinfluensaen ha krevd sitt første norske offer. Ifølge VG Nett fikk Folkehelseinstituttet melding om det dødsfallet søndag morgen.

- Det er bekreftet at kvinnen hadde influensalignende symptomer, men influensa kan være én av flere mulige årsaker til dødsfallet, forteller smittevernoverlege Bjørn Iversen i Folkehelseinstituttet til Nettavisen.

Hadde flere sykdommer
Iversen opplyser om at kvinnen også hadde andre sykdommer, som kan ha sammenheng med dødsfallet.

Assisterende smittevernoverlege Kristian Kolmannskog sier til VG Nett at kvinnen fikk skrevet ut Tamiflu tre dager før dødsfallet.

Dette kan ikke Iversen bekrefte. - Jeg har kun fått dette opplyst av medier, sier han.

Ønsker å få tatt prøver
- Vi vet ikke om det er blitt tatt noen prøver av kvinnen for influensavirus. Men vi har bedt om at dette blir gjort, for å få det brakt på det rene om kvinnen hadde influensa eller ikke. Men selv om hun hadde influensa, så er det ikke gitt at dette er dødsårsaken, forteller Iversen.

Iversen har heller ikke fått noe informasjon om det er noen i kvinnens omgangskrets som har hatt influensalignende symptomer.

- Dette skal også undersøkes av kommunelegen, forteller han.

2837 er døde
Fredag opplyste Verdens helseorganisasjon (WHO) at viruset har tatt livet av 2837 mennesker globalt.

Det er en økning på 652 siden forrige telling for en uke siden. Økningen skyldes den fortsatte spredningen av viruset globalt, ikke at svineinfluensaen i seg selv er verre, rapporterer Reuters.

-Det er ingen ting som tyder på at viruset har mutert eller endret seg på noe vis, uttalte WHO-talsmann Gregory Hartl under en pressekonferanse.

Les også:- Mer forkjølelse enn svineinfluensa

Torsdag denne uken bekreftet Folkehelseinstituttet det første svineinfluensa-dødsfallet i Norge. Det dreide seg om en dansk lastebilsjåfør på jobb i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.