Gå til sidens hovedinnhold

Norsk kvinne knivdrept i Sverige

Göteborg (NTB): En norsk kvinne (41) ble funnet knivstukket i en campinghytte på Åby camping noen kilometer sør for Göteborg lørdag 3. november. Hun ble brakt til sykehus, men døde av skadene.

Saken er blitt omtalt i svenske medier, men da uten at kvinnens nasjonalitet har vært nevnt. Svensk politi bekrefter nå overfor NRK at den drepte var norsk statsborger.

Kvinnens ekskjæreste er pågrepet og siktet for drapet. De to skal ha hatt et forhold i sju år. Kvinnen hadde bodd i Sverige i ti år, men kom opprinnelig fra Alta i Finnmark.

Svenske medier betegner drapet som «enda et kvinnedrap» der offeret skal ha levd i et vanskelig forhold med trakassering og vold.

Göteborgs-Posten skriver at kvinnen i 2009 søkte om at eksen måtte ilegges besøksforbud, men hun ombestemte seg tre måneder senere. I 2010 skal hun ha blitt forsøkt kvalt av den samme ekskjæresten, skriver gp.se.

Mannen, som er i 50-årene, er tidligere dømt for mishandling tre ganger. Nå sitter han varetektsfengslet, siktet for drapet på 41-åringen. (©NTB)

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene