Norsk kvinne omkom i skogbrann i Australia

En norsk kvinne som jobbet på en gård sørvest i Australia, omkom denne uken da hun forsøkte å flykte fra en skogbrann sammen med to andre ansatte. Totalt fire personer omkom i brannen.

I tillegg til den norske kvinnen, mistet en 31 år gammel britisk mann og en 19 år gammel tysk kvinne, som også jobbet på gården, livet i brannen. Den fjerde omkomne var ifølge australske medier en lokal bonde som døde da han forsøkte å redde andre fra brannen.

Prøvde å flykte

De tre arbeiderne ble tatt av brannen etter at de forsøkte å berge en hest fra flammene, sier Linda Campbell, som eier gården de jobbet på, til avisen The West Australian. De tre klarte å få hesten om bord i lastebilen og komme seg av gårde, men bilen veltet under flukten, og arbeiderne ble tatt av brannen.

De tre avdøde personene ble senere funnet i den utbrente lastebilen. Campbell opplyser at den norske kvinnen het Anna og trolig var 29 år.

– Hun var kokken vår og jobbet her i 88 dager på et andreårs visum. Hun var en intelligent og herlig jente, og jeg satte stor pris på samtalene våre, sier Campbell.

Den norske kvinnen skal ha bodd i delstaten Western Australia, der hun blant annet har studert, de siste fire årene.

Skummel hetebølge

Australia nærmer seg den verste perioden for skogbranner, og torsdag er det ventet at en hetebølge vil bevege seg østover i landet og særlig ramme delstaten South Australia.

I storbyen Sydney i New South Wales er det meldt over 40 grader fredag, og brannvesenet er i full beredskap.

Western Australia har vært herjet av tre store skogbranner de siste dagene. Brannen nær Esperance helt sør i delstaten, der den norske kvinnen og tre andre mistet livet, har svidd av over 3.000 kvadratkilometer med skog. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.