*Nettavisen* Nyheter.

Norsk kvinne siktet for bortføring i Tunisia

Tunis (NTB): En norsk kvinne er pågrepet av tunisisk politi og siktet for bortføring av sin egen datter i Tunisia.

Hennes 39 år gamle ekskjæreste ble i august siktet her hjemme for bortføring av jenta etter at kvinnen opprinnelig lot mannen ta med seg jenta til Tunisia fordi hun ønsket at datteren skulle ha samvær med sin far. Men kort tid senere fikk hun beskjed om at mannen ikke hadde til hensikt å reise tilbake til Norge med jenta.

Da den 32 år gamle kvinnen sammen med to sikkerhetsvakter dro til Tunisia i november, ble både hun og vaktene pågrepet av politiet. Pågripelsen av både kvinnen og de to svenske sikkerhetsvaktene skjedde sist søndag i nærheten av hovedstaden Tunis, skriver VG.

Kvinnens advokat Oscar Dietrichson sier til VG at kvinnen har reist sivilt søksmål mot ekskjæresten i Tunisia i håp om å bli gjenforent med datteren. Saken skal behandles av lokalt rettsvesen 27. november.

Oslo politidistrikt har siktet barnefaren for barnebortføring og etterlyst ham gjennom Interpol. Men selv om kvinnen skulle vinne fram i tunisisk rett, er det ikke sikkert at situasjonen blir løst, sier advokaten.

- Ettersom Tunisia ikke har undertegnet Haagkonvensjonen om barnebortføring, er reglene slik at kvinnen uansett må ha fars godkjennelse før hun kan forlate landet med barnet, sier advokaten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.