RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Google Street Wiev (Google)

Norsk lege siktet for drap

Sist oppdatert:
Legen er suspendert fra sin stilling ved et sykehus i Sør-Sverige. Etterforskes etter et titalls dødsfall.

Saken vokser nå til uante proposjoner i Sverige. Etter at pårørende til en død kvinne varslet sykehuset, er 108 dødsfall gjennomgått. Den norske legen skal ha anslått dødstidspunktet for 13 pasienter, og disse døde på tidspunktet som legen kalkulerte.

Den norske legen nekter straffskyld og har fått advokat Leif Silbersky, en av Sveriges mest kjente forsvarsadvokater, til å representere seg, melder NRK.

Nordmannen har lang erfaring som lege bak seg, og hadde i mange år jobbet på sentralsykehuset i Växjö i Sør-Sverige, melder Sveriges Radio .

Skal ha innrømmet dødshjelp
Det var en av de pårørende, som selv er lege, som varslet sykehuset.

Kvinnen var på sykehuset da moren døde. Den norske legen skal ha sagt til henne at «hun fikk hjelp på veien». Nordmannen skal ha sagt at moren hennes fikk en dødelig injeksjon med kalium, men bedt om at den informasjonen skulle bli mellom de to.

Siktet for drap
Men datteren leverte en skriftlig klage til sykehuset og nordmannen ble suspendert i november. Siden da er et 20-talls personer avhørt i etterforskningen, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

- Etter en vurdering av innholdet i brevet, kom vi til at politiet burde fortsette den videre etterforskningen, sier sjeflege Styrbjörn Östberg til Sveriges Radio.

Statsadvokat Johan Henningsson sier det er skjellig grunn til å mistenke nordmannen for drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere