RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk lege stanset på vei inn i Kongo

Kinshasa (NTB): Den norske legen Gunnar Farstad ble søndag kveld holdt igjen i passkontrollen da han ankom Kongos hovedstad Kinshasa. Farstad reiste sammen med sin kollega Lavrantz Kyrdalen, og begge er hastetilkalt for å vitne i rettssaken mot Joshua French mandag.

Begge de norske legene ankom med samme fly fra Brussel søndag kveld. Mens Kyrdalen fikk passere uten problemer, ble Farstad holdt igjen.

- Vi vet ikke hvorfor han ble holdt tilbake. Begge legene har identiske papirer og har fått visum utstedt samtidig, sier ministerråd Jon Otto Brødholt i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

Norges generalkonsul i Kongo, Hanne Dokolo, var søndag kveld på flyplassen for å forsøke å løse situasjonen som var oppstått.

Anestesilegen Farstad utarbeidet sammen med psykiater Kyrdalen den mye omtalte medisinske rapporten om Joshua French i midten av januar. Undersøkelsene, som ble gjennomført den 16. og 18. januar, skjedde i samarbeid med tre kongolesiske leger. Rapporten ble først oversendt Kongos myndigheter, men ble ikke kjent for den militære domstolen før lederen for påtalemyndigheten sendte den til dommer Serge Kabondo mandag i forrige uke.

Farstad og Kyrdalen ble fredag tilkalt til domstolen for å avgi vitneål og forklare om de mener French er tilregnelig eller ikke. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere