RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk LNG-nybygg skadet i tyfon

Sist oppdatert:
Både Golar LNG og Bergesen skal ha fått skadet skipene de har under bygging ved Daewoo-verftet i Sør-Korea i forbindelse med den voldsomme tyfonen som rammet landet i fredag
Ifølge TradeWinds skal Bergesen-nybygget vært et av to spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG. som hart att inn vann etter tyfonskader. Skipet skal brukes av det algeriske statsoljeselskapet under en 20 års kontrakt fra Bergesen.

John Fedriksens Golar LNG har også et nybygg ved Daewoo som har blitt påført skader, men det skal kun være snakk om en rekke bulker i skroget. Verftsledelsen sier til TradeWinds at det er for tidlig å gi detaljer, og de jobber nå med å få skipene tilbake til kaiområdene etter at de slet seg under tyfonen fredag.

Ytterligere to LNG-skip fikk mindre skader i tillegg til at den store flyte dokken fikk skader da den ble revet løs. Den innholdt et sjette LNG-nybygg.

Ved Samsung-verftet skal ytterligere to LNG-nybygg ha blitt påført skader. Det ene bygges for belgiske Exmar sammen med et japansk konsortium.

De første estimatene på skadene som Sør-Korea ble påført under tyfonen, har rundet 1 milliard dollar. Det ble logget vinder med en fart på over 200 kilometer i timen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere