RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk mat - billig, sikker og usunn

Oslo (NTB): Norge kommer på tredjeplass i The Global Food Index, som rangerer kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet for mat blant 105 av verdens land.

Tar man norsk lønnsnivå med i beregningen har vi også billig mat, men samtidig meget usunn mat, går det fram av en rapport fra Economist Intelligence Unit (EIU) gjengitt av Dagbladet.

Nordmenn benytter en lavere andel av inntekten til kjøp av mat enn borgerne i de fleste andre land i verden, men havner helt nede på 14. plass når det handler om næringsrik og sunn mat. Andelen sporstoffer i mat er livsviktig, men utgjør en altfor liten del av nordmenns matinntak, går det fram av rapporten.

Rapportens sentrale deler handler om ekstreme prisøkninger på mat i mange deler av verden, noe som har sendt millioner av mennesker ut i fattigdom og underernæring. Samtidig er fedmen blitt en folkesykdom over store deler av den vestlige verden.

I USA alene er tallet på overvektige mennesker anslått til 103 millioner i 2018. Det skaper økende helseproblemer, blant annet fordi befolkningen spiser for mye kjøtt. Bare i Australia er inntaket av rødt kjøtt høyere enn i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere