RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NORSK HJELP: Den norske gründeren Hans Gude Gudesen kjøper Ingmar Bergmans eiendom på Gotland.
NORSK HJELP: Den norske gründeren Hans Gude Gudesen kjøper Ingmar Bergmans eiendom på Gotland. (Scanpix)

Norsk millionær kjøper Bergman-hus

- En fantastisk løsning, sier Linn Ullmann.

(SIDE2): Den norske IT-gründeren Hans Gude Gudesen har ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter kjøpt Ingmar Bergmans hus på den svenske øya Fårö.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- En fantastisk løsning
Før stjerneregissørens eiendom ble lagt ut for salg, kontaktet Gudesen Bergmans yngste datter Linn Ullmann for å diskutere et avtale.

Sammen skal de nå gjøre huset om til en stiftelse og et kunstnersenter, hvor kunstnere kan komme og arbeide i en periode.

- Jeg synes det er en fantastisk løsning for alle parter, og det er flott at det fins mennesker som kan og vil gjøre det mulig, sier Linn Ullmann.

Lokal forankring viktig
Bergman bodde selv på eiendommen, som består av fire hus på til sammen 300 mål, i 40 år. Og snart kan utøvende kunstnere innen musikk, film, teater, fotografi og litteratur snart søke om å jobbe der i en periode.

Navnet på stiftelsen blir Stiftelsen Bergmangårdarna på Fårö, og virksomheten er ventet å starte opp i løpet av 2010.

- Den lokale forankringen er veldig viktig, sier Ullmann.

- Som et eventyr
I tillegg har Godesen også kjøpt opp det meste av innboet som ble solgt på auksjon tidligere i høst. Dette skal nå tilbake til eiendommen.

- Det er helt utrolig. Det er som et eventyr som blir til virkelighet. Eiendommene, løsøre, biblioteket. Alt blir værende på Gotland, stråler Ullmann.

Gudesen er fra Fredrikstad, og grunnla i sin tid selskapene Fast Search & Transfer ASA og Opticom, som i dag har skiftet navn til Thin Film Eletronics.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere