*Nettavisen* Nyheter.

Norsk minerydder satt fri i Sudan

Foto: (Scanpix)

John Sörbö er frigitt etter tre ukers fangenskap. Støre takker tidligere president for hjelpen.

20.05.12 15:19

John Sörbö ble arrestert på grensen mellom Sudan og Sør-Sudan den 28. april i år, anklaget for å ha tatt seg inn i Sudan ulovlig, sammen med tre andre mineryddere.

I dag kom det meldinger om at fire mineryddere var satt fri, og senere ble det bekreftet at John Sörbö var én av dem.

- Vi er utrolig glade

- Dette er vi utrolig glade for, sier Øystein Sassebo Bryni, fungerende kommunikasjonssjef i Norsk Folkehjelp, til Nettavisen.

- Vi har ventet lenge på dette og vi gleder oss til å se John igjen, sier Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH (NTB scanpix)

Støre: - Takker Mbeki
Utenriksminister Jonas Gahr Støre vektlegger bidraget Den afrikanske union gjennom tidligere sør-afrikansk president Thabo Mbeki har gitt i arbeidet med å få Sorbo og de andre minerydderne frigitt.

- Det er gledelig at Sörbö nå er løslatt. Jeg ønsker å rette en stor takk til Thabo Mbeki og Den afrikanske union for å ha bidratt til løslatelsen, sier utenriksministeren i en pressemelding.

Siden anholdelsen har ambassaden hatt regelmessig kontakt med Sörbö, og ifølge UD har han blitt behandlet godt i fangenskap.

- God dialog med sudanske myndigheter har helt siden anholdelsen bidratt til at denne saken har fått en lykkelig løsning, sier utenriksministeren.

Satt i Khartoum
Sørbø ble etter arrestasjonen fraktet til et militærhovedkvarter i Sudans hovedstad Khartoum, der han har blitt holdt fram til i dag.

Utenriksdepartementet har jobbet sammen med FN og Norsk Folkehjelp for å få ham fri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.