Gå til sidens hovedinnhold

Norsk misjonær ute av fengsel

Møtes av kriseteam etter å ha vært involvert i dødsulykke i Ecuador.

Den norske misjonæren Odd Magnus Venås (25) fra Molde ble fengslet etter å ha vært involvert i en dødsulykke i Ecuador.

Venås slapp ut av fengsel torsdag morgen etter å ha betalt kausjon og inngått forlik med familien til mannen som omkom i bilulykken, melder Vårt Land.

Passasjer omkom
På tjenestereise forrige tirsdag støtte misjonæren tilknyttet Normisjon sammen med en annen bil i et veikryss i Guayaquil. Nordmannen hadde vikeplikt, og passasjeren i den andre bilen omkom.

Avtalen Venås har inngått med familien til den drepte barnefaren innebærer frafall av retten til å anmelde nordmannen eller å gå til sivilt søksmål. Begravelsen er betalt og familien har i tillegg fått økonomisk erstatning.

Kausjon
Saken er derimot ikke henlagt av ecuadorianske myndigheter. Saken kan ta opp mot fem år å behandles, men Venås har fått tillatelse til å forlate landet, og advokaten hans kan møte i Venås' sted i de obligatoriske møtene han har hver 15. dag.

- Venås er sluppet ut mot kausjon, og saken vil senere komme opp i retten. Vi er fornøyd med sakens status, og håper på en frifinnelse senere, sier Normisjons medieleder Leif Gunnar Vik til Aftenposten.no.

Når Venås kommer til Norge, vil han bli møtt av et kriseteam fra Modum bad. Ifølge Vik er det standard prosedyre fra Normisjons side å følge opp og debriefe fagfolk etter bilulykker i utlandet.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå